Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις και τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, που διοργανώνεται από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Λάρισας ως «Πόλης που Μαθαίνει» απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. 

Οι δράσεις του Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Μύλου του Παππά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και στο Β’ Αρχαίο Θέατρο. 

Σήμερα το μεσημέρι, ο Απ. Καλογιάννης είχε συνάντηση με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησαν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους νέους να παρευρεθούν λέγοντας ότι «οι νέοι άνθρωποι της πόλης θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν, να προβληματιστούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους με βάση την θεματολογία που αγγίζει πολλά ζητήματα της ζωής μας, της καθημερινότητας μας και της δράσης μας. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η νέα γενιά έχει δώσει καλά παραδείγματα αυτό που χρειάζεται είναι το κάτι παραπάνω, το κίνητρο να προσπεράσει τις αναστολές του σήμερα και να συμμετέχει σε μια δραστηριότητα διαμόρφωσης. 

Είμαστε περήφανοι για  αυτή την πρωτοβουλία, που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης και είναι η μεγάλη διαφορά και αλλαγή που υπάρχει ώστε να δούμε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουν για προβλήματα ποικίλης θεματολογίας, σε μια κοινωνία όπως αυτή της Λάρισας. Στηρίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε πως αυτό το τριήμερο θα αποτελέσει σταθμό για την πόλη μας. Στόχος μας να ξεπεραστούν οι αναστολές που έχουν δημιουργηθεί από τη δυσλειτουργία των κομμάτων. Καλώ όλους τους νέους να συμμετέχουν και να κάνουν αυτό το πρώτο και πολύ μεγάλο βήμα για τη Λάρισα» καταλήγει.

Aπο την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης τόνισε ότι οι δράσεις του Φεστιβάλ εντάσσονται και στην «Πόλη που Μαθαίνει» της UNESCO, συμπληρώνοντας πως «το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας σμπληρώνει το πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Θέλουμε να συνεχιστεί για αυτό καλούμε τους νέους να συμμετέχουν όχι μόνο στο φεστιβάλ αλλά και ως μέλη του μητρώου πολιτών για να συμμετέχουν στην συγκρότηση της επόμενης χρονιάς του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και της Οργανωτικής Επιτροπής».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Γιώργος Κατρανάς αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ενώ από την πλευρά το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Ευρυδίκη Μήλου πρόσθεσε υπογράμμισε ότι το Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας και το αποκορύφωμα εκδηλώσεων πάνω στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Περιμένουμε τους νέους της πόλης, να συζητήσουμε μαζί τους πάνω σε φλέγοντα ζητήματα, να ακουστεί η φωνή τους, να διασκεδάσουν, να έρθουν σε επαφή με τους φορείς της πόλης και το Δημοτικό Συμβούλιο.