Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ιδίως σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία όπου τα κρούσματα και οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 δοκιμάζουν τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Με δεδομένη την πίεση του ΕΣΥ και την έλλειψη κλινικών ΜΕΘ στη μάχη για την νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό ρίχνονται ξανά και ιδιωτικές κλινικές.
Ασχημη είναι η επιδημιολογική εικόνα και στο νομό Λάρισας όπου ο πληθυσμός των εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 50%. Τα δημόσια νοσοκομεία στη Λάρισα είναι γεμάτα κυρίως ανεμβολίαστους πολίτες.
«Ήδη έχουν ενταχθεί ιδιωτικές κλίνες και αν χρειαστεί θα κληθούν και ιδιώτες γιατροί για να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας», δήλωσε στην εκπομπή «με νέα ματιά», της ΕΡΤ1, ο Βασίλης Πινακάς, Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
Και όπως αποκάλυψε ογιατρός, ο δείκτης θετικότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι 1,64 με 78 θετικά κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, όταν ο μέσος δείκτης της χώρας είναι 0,7, επισημαίνοντας ότι «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

Με πληροφορίες απο ertnews.gr