Πάνω στην Εθνική Οδό, την οποία έχουν αποκλείσει συμβολικά βρίσκοντοι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.
Στέλνουν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.
Λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Νίκαιας (χ/θ 348+106) επί του Π.Α.Θ.Ε., από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι:
Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από την 15.45΄ ώρα σήμερα (13-02-2022), λόγω της συγκέντρωσης αγροτών, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918) μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Μ. Μοναστηρίου (χ/θ 323+439) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κατά τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:
• Όλα τα οχήματα που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Μ. Μοναστηρίου (χ/θ 323+439 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.).
• Όλα τα οχήματα που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918) του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μ. Μοναστηρίου (χ/θ 323+439 του Π.Α.Θ.Ε.).
Καλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών για την ομαλή και απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Νωρίτερα στην πανελλαδική σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1. Να ενισχυθούν με επιπλέον τρακτέρ τα υπάρχοντα μπλόκα και να στηθούν κι άλλα σε περιοχές όπου υπάρχουν οι δυνατότητες, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές εφεδρείες στα χωριά που πρέπει να αξιοποιηθούν.
2. Να οργανωθούν, κατά τακτά διαστήματα, πανελλαδικά συντονισμένες δράσεις: την Τρίτη στα διόδια, την Τετάρτη αποκλεισμοί εθνικών οδών.
3. Να ζητηθεί από την κυβέρνηση  απάντηση για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων, όπως έχουν καθοριστεί από τις συνελεύσεις των Μπλόκων. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάνε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό.
Αποφασίστηκε, επίσης, να απευθυνθεί κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν περισσότερο την ενεργή εργατική -λαϊκή στήριξη στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα επιβίωσης των  βιοπαλαιστών αγροτών.

(*) φωτογραφία από 902.gr