Κλειστά έως και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους πληγέντες από τον σεισμό Δήμους όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.
“Μέχρι να παραλάβουμε τα πορίσματα για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων τα σχολεία δεν θα ανοίξουν στους Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας” τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Από αύριο θα συνεχιστούν οι έλεγχοι των κλιμακίων μηχανικών των «Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) Α.Ε.» σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τα κτήρια είναι κατάλληλα για να συνεχιστούν τα μαθήματα.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Ντίνο Διαμάντο και τα όσα περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, οι έλεγχοι σε δημόσια κτήρια και πολυκατοικίες όπου διαπιστώθηκαν ζημιές από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις της περασμένης εβδομάδας συνεχίζονται, ενώ από αύριο τα συνεργεία των “Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.” θα μεταβούν σε όλα τα σχολικά κτήρια με προτεραιότητα σε εκείνα, όπου οι Δ/ντες τους έχουν παρατηρήσει ζημιές.
Πρόκειται για 56 σημεία ελέγχου που περιλαμβάνουν 150 σχολικές Μονάδες στον Δήμο Λαρισαίων. Το γεγονός οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα θρανία τους έως και την Δευτέρα τουλάχιστον οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Πλέον η απόφαση ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υγείας.
Μέχρι στιγμής στον Δήμο Λαρισαίων έγιναν 1844 αναφορές για προβλήματα σε κτίσματα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 277 αυτοψίες σύμφωνα με τις οποίες 174 κτίσματα κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμα και 103 ως κατοικήσιμα.
Τα περισσότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας. Στην πόλη της Λάρισας, μέχρι και χθες το βράδυ εντοπίστηκαν 11 μη κατοικήσιμα κτίρια και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

ert.g