Μέχρι και τον Φεβρουάριο έχουν κλειστεί τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, στο μοναδικό, μέχρι στιγμής, εμβολιαστικό κέντρο για αυτή την ηλικιακή ομάδα, στον Νομό Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΛ Σοφία Αλευρά, χθες Τετάρτη έγιναν 50 εμβολιασμοί, με μεγάλη οργάνωση, στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί, με προσωπικό που έχει επιμορφωθεί.

Όσο για τους γονείς και τα παιδιά είπε, ότι συνεργάστηκαν άψογα με τους γιατρούς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

‘Όλα πήγαν καλά και το ενδιαφέρον των γονέων φαίνεται ότι ξεπερνάει τις μέχρι στιγμής δυνατότητες. Ο εμβολιασμός -50 δόσεις τη φορά- γίνεται στο ΓΝΛ κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Πρώτη μέρα, χθες, δεν υπήρξε ούτε μια ακύρωση. Ενδεχομένως, μπαίνοντας στην πλατφόρμα, κάποιο επόμενο ραντεβού να έχει ακυρωθεί και έτσι κάποιος να βρει για τις επόμενες μέρες”, είπε η κυρία Αλευρά.

Ωστόσο επισήμανε πως το αυξημένο ενδιαφέρον θα πρέπει να καλυφθεί με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, με αύξηση των ημερών εμβολιασμού, αλλά και με τον απαραίτητο εφοδιασμό των ιδιωτών παιδιάτρων με δόσεις, όπως ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

ertnews.gr