Με συνολικό αριθμό 1.700 παιδιών, ηλικίας 5-12 χρόνων, ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην Πόλη".

Οι γονείς των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικώς, ενώ εκείνοι που δήλωσαν τις επόμενες δύο περιόδους, θα ενημερωθούν επίσης με τηλεφωνική επικοινωνία σε άμεσο χρόνο.

Η έναρξη θα γίνει με αγιασμούς σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές, ενώ ο επίσημος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στις 10:00 το πρωί με την παρουσία του Δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Οι γονείς, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα παρουσίας στην τελετή του αγιασμού.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων είναι σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν.

Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους,

Σημειώνεται πως για την ασφάλεια των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές, οι γονείς έχουν ήδη ενημερωθεί και πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την πρώτη μέρα παρουσίας αρνητικό rapid ή self test.