Καλύτερη προοιωνίζεται η φετινή τουριστική σεζόν, σε σχέση με πέρυσι, ανέφερε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Κανδυλάρης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Παραλίων Ν. Λάρισας.
Ήδη, έχουν γίνει κρατήσεις από Πολωνούς και Σέρβους τουρίστες για τα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, από εκτείνονται από τον Αγιόκαμπο μέχρι και το Δέλτα του Πηνειού στα Μεσάγγαλα.
Όπως είπε ο κ. Κανδυλάρης εντοπίζεται μια δυσκολία στα σύνορα στον Προμαχώνα, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού ήδη σχηματίζονται ουρές. Από τον Προμαχώνα, κατά κύριο λόγο, έρχονται στην Ελλάδα οδικώς οι περισσότεροι τουρίστες από τα Βαλκάνια.
Επίσης, πρόβλημα δημιουργεί η απουσία, μέχρι στιγμής, διακρατικής συμφωνίας με τη Β. Μακεδονία, που είναι εκτός Σέγκεν, για την διευκόλυνση της μετακίνησης προς την Ελλάδα σε συνθήκες πανδημίας. Ανάλογη συμφωνία έχει υπογραφεί με τη Σερβία και για το λόγο αυτό οι επαγγελματίες αισιοδοξούν για την έλευση των Σέρβων τουριστών.
Οι επαγγελματίες του Ν.Λάρισας στα παράλια εκτιμούν ότι μετά του Αγ.Πνεύματος, τέλη Ιουνίου, θα αρχίσει ουσιαστικά η τουριστική σεζόν στην πλήρη ανάπτυξή της.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Κανδυλάρη στα παράλια του Νομού θα ανοίξουν φέτος και οι 1.000 κλίνες (ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα), ενώ πιο διστακτικοί εμφανίζονται οι επιχειρηματίες των beach bar, που ανοίγουν σταδιακά.
Ήδη, αρκετοί Λαρισαίοι, και όχι μόνο, έχουν κλείσει διαμονή για σεζόν, ενώ οι περισσότεροι αναζητούν πακέτα διακοπών για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων.
Οι τιμές θα συγκρατηθούν, ανέφερε ο κ. Κανδυλάρης, καθώς οι επιχειρηματίες θέλουν να διατηρήσουν την πελατεία τους σε βάθος χρόνου.

ertnews.gr