Με δύο ατυχήματα συνοδεύτηκαν οι πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης με τα βυθιζόμενα κολονάκια (μπάρες) που εφαρμόζει ο Δήμος Λαρισαίων.
Το ένα ατύχημα σημειώθηκε το πρωί και το δεύτερο στις 8 χθες βράδυ και τα δύο στη συμβολή της οδού Μανωλάκη με το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Ηφαίστου που οδηγεί στο Αρχαίο Θέατρο.
Στο πρωινό ατύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», σημειώθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο διερχόμενο ΙΧ όσο και στο σύστημα ελέγχου.
Το απογευματινό ατύχημα σημειώθηκε όταν οδηγοί δύο αυτοκινήτων θέλησαν να εισέλθουν διαδοχικά στον πεζόδρομο της Ηφαίστου.
Το σύστημα ελέγχου «αναγνωρίζοντας» το πρώτο ΙΧ κατέβασε τα κολονάκια και μόλις πέρασε το προπορευόμενο ΙΧ, ανέβασε τα κολονάκια με αποτέλεσμα το δεύτερο, που θέλησε να εισέλθει στον πεζόδρομο διαδοχικά, να ανασηκωθεί στον «αέρα».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν τηρήθηκε η διαδικασία της αναμονής, μεταξύ του πρώτου και δευτέρου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο δεύτερο αυτοκίνητο.

(*) φωτογραφία αρχείου

Ελευθερία