Ο κορωνοϊός προελαύνει ανεξέλεγκτος σε ολόκληρη τη χώρα. Η Λάρισα είναι μια από τις περιοχές που παρουσιάζει - αναλογικά με τον πληθυσμό της - πολύ υψηλά ιικά φορτία, ενώ σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» και συνίσταται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και προσοχή, για την αποφυγή ακόμη χειρότερων καταστάσεων.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 101 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 17 στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων, οι 10 στη ΜΕΘ και οι υπόλοιποι σε διάφορες κλινικές και τμήματα που έχουν διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό.
Στις δυνατότητες νοσηλείας ήπιων περιστατικών προστίθεται και η πτέρυγα δυναμικότητας 23 κρεβατιών στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου στεγαζόταν η Ρευματολογική Κλινική.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τα 20 κρεβάτια της ΜΕΘ είναι γεμάτα, ενώ νοσηλεύονται και 35 ασθενείς στην άτυπη κλινική για περιστατικά covid.
O καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου σχολιάζοντας την έξαρση των κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο στη Λάρισα επισήμανε ότι «η Λάρισα εμφανίζεται επιδημιολογικά το ίδιο, ίσως και πιο επιβαρυμένη από τη Θεσσαλονίκη παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν μέτρα πιο νωρίς».

Με πληροφορίες από Ελευθερία (Δημ. Κατσανάκης)