Με μια μικρή συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα αποχαιρετίσει η Λάρισα τον επίτιμο δημότη της από το 1983, με δικά του τραγούδια και λόγια.

Ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών διοργανώνει έναν συμβολικό μουσικό αποχαιρετισμό τη μέρα που θα τον υποδεχθεί στα χώματά της η ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Την προηγούμενη μέρα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα έχει την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσει από κοντά στη Μητρόπολη Αθηνών όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του. 

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, ένα  οργανικό ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του: Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Στρώσε το στρώμα σου για δυο, Φαίδρα, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Της ξενιτιάς, Άρνηση, Όμορφη πόλη. 

Παίζουν οι μουσικοί: Ευδοκία Χώτα, Άννα Αγγελή, Ελένη Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνα Δάσσιου – βιολιά, Παυλίνα Θεοδόση – βιολοντσέλο, Ιορδάνης Σοφιάδης – φλάουτο, Μιχάλης Σαμπάνης – κλαρινέτο, Χρήστος Κτιστάκης – πιάνο.

Διευθύνει ο Χρήστος Κτιστάκης.  Τραγουδούν: Χρήστος Ζαχαρίας, Ελένη Μιχαλέ. 

Ενδιάμεσα από τα τραγούδια θα ακούγονται λόγια και στίχοι του σπουδαίου δημιουργού και αγωνιστή. Επιλέγουν και διαβάζουν, η Δέσποινα Θεοδώρου και η Κωνσταντίνα Καρυδάκη. 

«Ολόκληρη η ζωή και το έργο μου μπορούν να ερμηνευτούν και κατανοηθούν μόνο κάτω από το πρίσμα των τριών λέξεων που με γαλούχησαν: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία».