Αναμενόμενη χαρακτήρισε την αυξητική πορεία των κρουσμάτων στην περιοχή ο καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων Δημ. Μπόγδανος, με δεδομένα τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας, τονίζοντας παράλληλα πως έχουμε μπροστά μας δύσκολους ανοσολογικά μήνες.

Ο κ. Μπόγδανος προέτρεψε όλους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου με την παρέλευση πεντάμηνου από την ημερομηνία που εμβολιάστηκαν με τη δεύτερη δόση

Ο καθηγητής αναγνώρισε μάλιστα επικοινωνιακά λάθη από πλευράς της επιστημονικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε επίπεδο χώρας σημειώνοντας ωστόσο χαρακτηριστικά “μαθαίνουμε από τα λάθη μας”.

Οι αστοχίες αυτές αφορούν όπως είπε το γεγονός ότι εξ αρχής καλλιεργήθηκε η άποψη ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοιού ολοκληρώνεται με τη δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αμφισβητεί τους λόγους της τρίτης δόσης (σημειωτέον ότι όλα τα εμβόλια, όπως είπε, προβλέπουν τρεις δόσεις).

Παράλληλα μίλησε για “υπερενθουσιασμό” των επιστημόνων όσον αφορά τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε πολλές περιοχές.

ertnews.gr