Κάθειρξη 12 ετών, μετατρέποντας μάλιστα την κατηγορία, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας κρίνοντας ένοχο έναν 36χρονο Αλβανό υπήκοο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία ενός 34χρονου εργολάβου και ομοεθνή του.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το ΜΟΔ Τρικάλων τον είχε καταδικάσει για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιβάλλοντας ισόβια κάθειρξη.

Μια ανθρωποκτονία όπου ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε γνωστό το κίνητρο, ο 36χρονος κατηγορούμενος να αρνείται, όπως επανέλαβε και χθες στην απολογία του, την κατηγορία και να επιμένει πως είναι αθώος και πως άδικα εδώ και 12 χρόνια βρίσκεται στη φυλακή.

Ενώ από το 2010 που έγινε το έγκλημα, ο θανάσιμος ξυλοδαρμός τριών ομοεθνών, παραμένει ασύλληπτος ο «σωματώδης» και «γεροδεμένος», δεύτερος δράστης που, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου τον νεαρό εργολάβο, o οποίος βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του που εγκαταλείφθηκε σε κεντρικό πεζόδρομο της Καρδίτσας.

Ένα έγκλημα που φέρεται να τελέστηκε μπροστά στα μάτια πληρώματος απορριμματοφόρου και αποκαλύφθηκε όταν ο 36χρονος συνελήφθη τυχαία στην Αθήνα όταν τραυματίστηκε σοβαρά καθώς πυροβολήθηκε από αγνώστους, σε υπόθεση ναρκωτικών κατά δήλωσή του.

Β. Κακάρας Eλευθερία