Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που του αναγνώρισε το δικαστήριο Λάρισας κατά πλειοψηφία ήταν το στοιχείο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης εγκλήματος πάθους στη Μακρυράχη Πηλίου.
Ενώ πρωτόδικα 53χρονος που σκότωσε έναν 61χρονο αγρότη και τραυμάτισε μια 40χρονη γυναίκα που αποτέλεσε και το σημείο κλειδί, είχε τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη και 4μισι χρόνια φυλάκισης το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας (Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020) του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και 3 μηνών.
Οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ήταν αυτήν της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βαριάς σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Η υπόθεση που εκδίκασε το ΜΟΕ Λάρισας είχε απασχολήσει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2016.
Ένα πρωινό Σαββάτου τότε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τυφλωμένος από το πάθος, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, πήγε στο χώρο ενός συγχωριανού του και πυροβόλησε τόσο εκείνον όσο και την γυναίκα. Από τους πυροβολισμούς κατέληξε ο άνδρας ενώ τραυματίστηκε η γυναίκα. Εν συνεχεία ο ίδιος προσπάθησε να αυτοκτονήσει.
Ο κατηγορούμενος είπε πως λειτουργούσε εν βρασμώ ψυχικής ορμής κάτι όμως που δεν δέχθηκε το δικαστήριο. Ισχυρίστηκε πως ήταν σε σχέση με την γυναίκα πλην των τελευταίων ημερών λίγο πριν το έγκλημα.
Από την πλευρά της η παθούσα υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως είχε συναισθηματική σχέση με τον κατηγορούμενο και όχι ερωτική.

Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)