Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δαμασίου που διαμένουν στα κοντέινερ έχουν επισημανθεί πολλές φορές, στους αρμόδιους φορείς.

Το κανάλι που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον οικισμό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους καθώς έχει μετατραπεί σε μικρό έλος. Έστω και καθυστερημένα τοποθετήθηκε εργολάβος, ελπίζοντας να τελειώσει το συντομότερο το έργο καθαρισμού καθώς η μυρωδιά που αναδύεται, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του Δαμασίου δεν αντέχεται και ιδιαίτερα τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Ανυπόφορη είναι η κατάσταση και εντός του οικισμού εξαιτίας της σκόνης που σηκώνεται, ζητώντας να γίνει μια ασφαλτόστρωση, η να καταβρέχεται καθημερινά ο χώρος από υδροφόρα του Δήμου. Στα κοντέινερ διαμένουν 63 οικογένειες.

Φυσικά δεν είναι τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του σεισμόπληκτου Δαμασίου. Αν και πέρασαν 15 μήνες από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021, εν τούτοις η εικόνα στο Δελήχειο ίδρυμα, όπου στεγαζότανε ο παιδικός σταθμός και το ΚΑΠΗ, παραμένει ίδια. Όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν φρόντισε να απομακρύνει τα μπάζα που έπεσαν από το κτήριο.

Να σημειωθεί ότι κατά την πτώση τους την ώρα του σεισμού είχε τραυματιστεί ένας 56χρονος που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο σημείο, ευτυχώς, κανένα από τα παιδιά του παιδικού σταθμού.

Τέλος, οι κάτοικοι του Δαμασίου εκφράζουν πολλές ενστάσεις σχετικά με τι αποζημιώσεις οικοσκευών σε πράσινα σπίτια, τονίζοντας, ότι κάποιοι πήραν χρήματα και καλώς δόθηκαν γιατί υπέστησαν ζημιές, όμως, υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που είχαν ζημιές αλλά δεν αποζημιώθηκαν. Ενστάσεις υπάρχουν και για τις αποζημιώσεις από τον παγετό για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες αλλά και για τις άδειες που ζητούν για την ανανέωση αμπελοκαλλεργειών.

Να σημειωθεί ότι στο Δαμάσι καλλιεργούνται περισσότερα από 13 χιλιάδες στρέμματα με αμπέλια. Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι του Δαμασίου από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία, είναι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να παραμείνουν στο χωριό τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

ertnews.gr