Προσπάθειες επιτάχυνσης του ρυθμού των εμβολιασμών κατά του Covid-19 γίνονται και στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα  Κυριακή 10 Ιανουαρίου, είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 44.080 άτομα. Στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής 1.524 άτομα (50 κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας).
Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να εμβολιαστούν 220.000 άτομα πανελλαδικά, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.
Μέχρι τώρα στην Ελλάδα εμβολιάζονταν περίπου 5.000 άτομα την ημέρα. Όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω».
Αυτή η δυνατότητα εμβολιασμού, ωστόσο, δεν θα παραμείνει στις 8.000/ημερησίως καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς οποίος τόνισε πως πιο μαζικοί εμβολιασμοί θα είναι εφικτοί στη χώρα μας όταν αδειοδοτηθούν περισσότερα εμβόλια ώστε να διαθέτουμε και μεγαλύτερες ποσότητες φιαλιδίων.
«Και φυσικά τότε, ναι, θα μπορούμε να φτάσουμε έως και 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα», υποστήριξε.
Μάλιστα από τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού των ατόμων άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.
Οι 60.000 εγγεγραμμένοι υπερήλικες στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματα τη Δεύτερα μήνυμα στο κινητό τους με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα εμβολιαστούν καθώς και με τις προτεινόμενες ημερομηνίες εμβολιασμού. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.
Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται έτσι η πρώτη φάση  του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου.
Επίσης, μέχρι 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να εμβολιασθούν περίπου 120.000 άτομα.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr