Απο το Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου άρχισαν χθες οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που χτύπησε ο σεισμός και τα οποία χαρακτηρίστηκαν κόκκινα, δηλαδή κατεδαφιστέα, από την ΔΑΕΦΚ.

Συνολικά στον Δήμο Τυρνάβου κατεδαφιστέα και μη επισκευάσιμα χαρακτηρίστηκαν 146 οικίες, οι μισές σχεδόν στο Δαμάσι και οι υπόλοιπες στην Κοινότητα Δένδρων, στον Τύρναβο, στη Ροδιά και στον Αμπελώνα.

Πρωτόκολλα κατεδάφισης έχουν ήδη αποσταλεί για τα πρώτα 100 σπίτια.

Ο ιδιοκτήτης του πρώτου σπιτιού που κατεδαφίστηκε, στο Δαμάσι, δήλωσε στην ΕΡΤ ελευθερωμένος που επιτέλους απομακρύνονται τα μπάζα, έξι μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, αλλά και προβληματισμένος για το χρόνο της οριστικής επίλυσης της στέγασης.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Δαμασίου, Γιώργος Τσανάκας, εξέφρασε από τη μία την ικανοποίησή του για το ότι επιτέλους δρομολογήθηκαν οι κατεδαφίσεις και η απομάκρυνση των χαλασμάτων, και από την άλλη τη διαφωνία του για τη σειρά των κατεδαφίσεων, καθώς θεωρεί ότι αυτές έπρεπε να ξεκινήσουν από σπίτια που βρίσκονται σε πιο πολυσύχναστους δρόμους.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας δήλωσε στην ΕΡΤ ικανοποιημένος με την εξέλιξη, καθώς θα επιτρέψει στην επόμενη φάση την ανοικοδόμηση της χτυπημένης περιοχής.

Σε σχέση με το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι ανέφερε ότι είναι υπερσύγχρονο και ότι συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι τελευταίες εργασίες στο εσωτερικό του.

ertnews.gr