Την αρνητική θέση της διοίκησης του Δήμου Ελασσόνας στην παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων για την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων μετέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γ. Λαδόπουλο κλιμάκιο του Δήμου Ελασσόνας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Ιω. Δραγατσίκη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιω. Κόκκουρα λόγω πληθώρας αιτήσεων από εταιρείες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε δημόσιες εκτάσεις στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.
Το ενδιαφέρον του Δήμου Ελασσόνας εστιάζεται σε δημόσια έκταση σε περιοχή της Αετοράχης, στην οποία εταιρεία φωτοβολταϊκών ζήτησε 1.100 στρέμματα για να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο.
Ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας κ. Ιω. Δραγατσίκης δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των κτηνοτρόφων του δήμου Ελασσόνας τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης κ. Λαδόπουλο για να του εκφράσω την  αντίθεση της δημοτικής αρχής στην παραχώρηση εκτάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα, εκτάσεις που χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι, μία εξέλιξη που θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους.
Τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να λάβουν υπόψιν ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που καθορίζουν τις επιλέξιμες εκτάσεις που θα δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι στο ΟΣΔΕ.
Είμαστε δίπλα στους κτηνοτρόφους του δήμου μας, οι οποίοι αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας μετά και την κατάργηση εδώ και χρόνια των καπνών.
Είμαστε κατά του λιγνίτη και υπέρ της πράσινης ενέργειας και τη δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περιοχές που δεν δημιουργούν πρόβλημα στην κτηνοτροφία και ευρύτερα στην τοπική οικονομία».
Ο κ. Λαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον Περιφερειάρχη για το θέμα και δήλωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει πάντοτε τους κτηνοτρόφους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γ. Κόκκουρας, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του δήμου Ελασσόνας και δημοτικός σύμβουλος κ. Αθ. Γεροφωκάς, ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Παλάσκας Νικόλαος, το μέλος του δ.σ. της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Αθ. Βέρρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ  Ελασσόνας κ. Π. Μωυσίδης και ως εκπρόσωπος των κατοίκων της Αετοράχης κ. Χ. Δημητριάδης.