Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί την ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο της Λάρισας, καθώς υποψήφια εκδήλωσε πυρετό και έντονο πονοκέφαλο, συμπτώματα που αρχικά θεωρήθηκαν συμβατά με κρούσμα κορονοϊού.
Στο εξεταστικό κέντρο μετέβησαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο επόπτης πανελλαδικών εξετάσεων της περιφέρειας Θεσσαλίας Σωκράτης Σαβελίδης, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα κορονοϊού και τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.
Η υποψήφια συμμετείχε κανονικά στις εξετάσεις ενώ για κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ειδοποιήθηκε σχετικά μετέβη στο σχολείο και έλαβε επίχρισμα από τη μαθήτρια.
Αργά το απόγευμα σήμανε λήξη συναγερμού καθώς το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ήταν αρνητικό. Η υποψήφια δεν έχει νοσήσει από COVID-19.
Σημειώνεται πάντως πως σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κορονοϊού, τότε δεν θα μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και με αίτησή του θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Επιπρόσθετα τίθεται σε καραντίνα με επιτήρηση 10 ημερών.
Ο επόπτης πανελλαδικών εξετάσεων της περιφέρειας Θεσσαλίας Σωκράτης Σαβελίδης με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απηύθυνε συγχαρητήρια σ’ όλους για τη διαχείριση του περιστατικού υπογραμμίζοντας πρωτίστως την υπευθυνότητα που υπήρξε και υπογράμμισε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και επαγρύπνηση ώστε να συμβάλλουν τα μέγιστα προκειμένου, αν προκύψει οποιοδήποτε θέμα να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

taxydromos.gr