Η ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου από την πλευρά της Ελασσόνας, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες. Τώρα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα σπάνια και άγρια τοπία, πάνω σε ένα άλογο.
Τη δυνατότητα αυτή παρέχει ο Ιππικός όμιλος Ολύμπου ,ο οποίος εδρεύει στο Πύθιο  και διαθέτει τα άλογα για την ξενάγηση στο βουνό των θεών .
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Ολύμπου, Βασίλης Μπατσίλας, επεσήμανε, ότι “πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, να γνωρίσει κανείς τον Όλυμπο, πάνω σε ένα άλογο. Όσοι το έχουν κάνει μιλάνε για κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Η ανάβαση στον Όλυμπο από την πλευρά της Ελασσόνας, είναι πιο εύκολη αφού για να κατακτήσεις τον Μύτικα, χρειάζεσαι περίπου 1,5 ώρα από το καταφύγιο του Χρηστάκη όπου μπορείς να φθάσεις και με το αυτοκίνητο και στην προκειμένη περίπτωση με άλογο. Τα άλογα που διαθέτουμε είναι απόγονοι του θρυλικού Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διασταυρωμένα με αγγλικό”.
Βόλτα με άλογο μπορεί να γίνει και στην περιοχή του Πυθίου, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και να γνωρίσει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ασκηταριά του Πυθίου και φυσικά να γευθεί τα τοπικά παραδοσιακά και γευστικά προϊόντα του Ολύμπου.
Ανηφορίζοντας προς τον Όλυμπο μικρές και μεγάλες αγέλες αλόγων  βόσκουν ελεύθερα στις καταπράσινες πλαγιές του μυθικού βουνού.

Ευάγγελος Μητρούσιας (ertnews.gr)