Ο αγώνας ΑΕΛ-Άρης (0-0) ίσως να είναι ο τελευταίος της φετινής σεζόν που έγινε στο Ael Fc Arena καθώς οι τραυματισμοί των Κωνσταντινίδη και Βέλεθ ανέδειξαν το θέμα του κακού αγωνιστικού χώρου και πλέον την ερχόμενη Παρασκευή στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Super League θα τεθεί θέμα έδρας για την ΑΕΛ.

«Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο γήπεδο στολίδι να υπάρχει αυτός ο αγωνιστικός χώρος» έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της διοργανώτριας, η οποία στέλνει αύριο ανθρώπους της εταιρείας ελέγχου των γηπέδων για να δει ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν και σε πόσο χρονικό διάστημα. Το θέμα θεωρείται πολύ σοβαρό και πλέον είναι άγνωστο ακόμα και αν αλλάξει ο χλοοτάπητας αν θα προλάβει η ΑΕΛ να αγωνιστεί. Ως πιθανές έδρες θα εξεταστούν τα γήπεδα των Τρικάλων, του Βόλου, της Λαμίας και της Καρδίτσας. Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα ο κ. Αλέξης Κούγιας ειδοποιήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Super League κ. Βασίλη Γκαγκάτση ότι στο επόμενο συμβούλιο του Συνεταιρισμού θα τεθεί θέμα για τον ορισμό των μελλοντικών αγώνων της ΑΕΛ σε άλλο γήπεδο.

Το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ σύσσωμο θα επισκεφθεί αύριο(σήμερα) τους κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και Απόστολο Καλογιάννη για να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Επιτέλους πρέπει τα θεσμικά όργανα και οι επικεφαλής τους στη Θεσσαλία και στη Λάρισα να αφήσουν τα λόγια και να περάσουν στα έργα» και καταλήγει «κάνει έκκληση για τελευταία φορά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη να δώσουν επιτέλους και μέσα στους επόμενους 6 μήνες άμεση λύση στην ανακατασκευή του ιστορικού Σταδίου Αλκαζάρ». Σχετικά με το θέμα του χλοοτάπητα η ιδιοκτήτρια του γηπέδου «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» ανέφερε τα ακόλουθα: «Η προσπάθεια συνεχόμενης παραπλάνησης του κόσμου και στο θέμα συντήρησης του χλοοτάπητα είναι παροιμιώδης. Στην υπογεγραμμένη σύμβαση ( σελ 8 , παρ. 1.4) αναφέρεται ρητά η υποχρέωση – ευθύνη συντήρησης του χλοοτάπητα από τον κ. Κούγια καθώς και των υπόλοιπων χώρων. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη σύμβαση υπογράφηκε με επιπλέον μείωση του τιμήματος από τον κ. Πηλαδακη (παρά την επικείμενη αύξηση των εσόδων του κ. Κούγια από το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο) με την ανόητη προσδοκία μας ότι μπορεί να δει το θέμα του χλοοτάπητα πιο επαγγελματικά, λάθος μας».

Σωτ. Κέλλα (Eλευθερία)