Τεκμηριωμένη πρόταση με την οποία αξιώνει την ίδρυση και λειτουργία Επαγγελματικού Λυκείου προκειμένου να καλυφθεί το κενό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην περιοχή, ανέπτυξε στα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Κων. Καραγεωργίου στη διάρκεια σύσκεψης στην Ζαγορά.

Είχε προηγηθεί – από τον Δήμο, τις δομές εκπαίδευσης της περιοχής, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς – διερεύνηση των προϋποθέσεων για τη λειτουργία ΕΠΑ.Λ. και διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο.

«Η πρότασή μας για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, μιας εκπαιδευτικής δομής που θα καλύψει ένα σημαντικό κενό με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας, αποτελεί στην ουσία ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την απασχόληση», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Κωνστ. Καραγεωργίου.

Το Υπουργείο Παιδείας, ειδικά η έμπειρη Υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή και τα υπηρεσιακά στελέχη της εκπαίδευσης στη Μαγνησία, θα έχουν στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα δεδομένα που τεκμηριώνουν την θέση του Δήμου ώστε το ΕΠΑ.Λ. να συσταθεί και να λειτουργήσει όσο το δυνατό ταχύτερα.

Ως Δήμος υποστηρίζουμε το έργο των εκπαιδευτικών και την ποιότητα της σχολικής ζωής με συντηρήσεις, αναβαθμίσεις υποδομών και εκσυγχρονισμό σχολικών εγκαταστάσεων, εμπλουτισμό εξοπλισμού κ.α.
Περισσότεροι από 40 μαθητές και μαθήτριες από τις διάφορες Δημοτικές Κοινότητες μεταβαίνουν καθημερινά σε ΕΠΑ.Λ. του Βόλου και είμαστε βέβαιοι, πως ένα ΕΠΑ.Λ. στην περιοχή μας, θα προσελκύσει μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό.

Πρόταση ίδρυσης ΕΠΑ.Λ. κατέθεσε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου


Επιδίωξή μας είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που προσφέρουν τα ΕΠΑ.Λ να στοχεύουν με τοπικούς όρους και να προκύψουν ισχυρές συνδέσεις με την τοπική αγορά εργασίας, την κοινωνική συνοχή και την οικονομία της περιοχής μας.

Για την ενίσχυση αυτής της σύζευξης τοπικής κοινωνίας – αγοράς εργασίας – επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, την επαγγελματική ανέλιξη και πιστοποίηση μέσω σπουδών σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα με ισχυρότερα επαγγελματικά προσόντα ακόμη και τον αναπροσανατολισμό της εργασιακής σφαίρας με αλλαγή καριέρας, διαλειτουργούμε μεθοδικά με τα στελέχη της δημόσιας εκπαίδευσης στο νομό και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την συνεργασία του τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σωκράτη Σαβελίδη.

Συζητήσαμε και για Ομάδες Προσανατολισμού, Τομείς και Ειδικότητες όπως για παράδειγμα Γεωπονία – φυτική παραγωγή – ανθοκομία, Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφής, Τουρισμός, Υγεία και Ευεξία, Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών κ.α. ώστε η τελική πρόταση ειδικοτήτων να απαντάει σε επαγγελματικά αδιέξοδα ακόμη και σε κρυφές επιθυμίες, για μια αλλαγή καριέρας, ένα νέο ξεκίνημα του επαγγελματικού βίου σε αντιστοίχιση με νέα δεδομένα και ανάγκες.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στον στόχο και αισιοδοξούμε πως όλοι μαζί θα πετύχουμε την ίδρυση και βιώσιμη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ.», κατέληξε ο κ. Κωνστ. Καραγεωργίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τη Δημοτική Αρχή, εκτός του Δημάρχου κ. Κ. Καραγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απ. Κατσιφός, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς κ. Κυρ. Τάσιος κ.α. και από την Εκπαίδευση, εκτός του ΔΔΕ κ. Σ. Σαβελίδη, η Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ κα Ρηγώ Φασουράκη και οι Διευθυντές Γυμνασίου Ζαγοράς κ. Νικ. Καλλέργης, ΓΕΛ Ζαγοράς κ. Χρ. Καρνάβας, Γυμνασίου Τσαγκαράδας κ. Θ. Μπρίζης και ΓΕΛ Τσαγκαράδας κα Ελένη Νίκου.

ertnews.gr