Άρχισαν από τον Δήμο Καρδίτσας οι παρεμβάσεις αναμόρφωσης σε χώρο αναψυχής της έκτασης γύρω από τον παλιό Υδατόπυργο της Καρδίτσας.

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος παραχωρήθηκε από τη ΔΕΥΑΚ στον Δήμο γι’ αυτό τον σκοπό, απόφαση η οποία εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τεχνικά συνεργεία και χρήση ιδίων μέσων και πόρων του Δήμου, σύμφωνα με ενημέρωση του KarditsaLive.Net, από το Γραφείο του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου, αλλά και από τους αντιδημάρχους Πρασίνου κ. Σπύρο Κουρτεσιώτη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Κουφόπουλο, οι οποίοι συντονίζουν την υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού.

Το πλάνο των ήπιων παρεμβάσεων που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες προβλέπει διαμόρφωση επιμέρους χώρων πρασίνου με χορτάρι, φύτεμα δένδρων και λουλουδιών. Θα τοποθετηθούν και παγκάκια για την ξεκούραση και αναψυχή πολιτών και επισκεπτών.

Παράλληλα, ο Υδατόπυργος θα καθαριστεί, θα συντηρηθεί, θα βαφεί και θα αντικατασταθεί η σκεπή του που έχει φθαρεί από το χρόνο.

Επίσης, τόσο το κτίριό του, όσο και ο περίγυρος θα φωτιστούν για να έχει όμορφη εικόνα τη νύχτα, ενώ θα «σηκωθούν» ψηλά και θα είναι φωτισμένοι τα βράδυα δυο ουράνιοι ποδηλάτες, που είναι και το σήμα κατατεθέν του Δήμου Καρδίτσας.

Παραπλεύρως, (στην οδό Ταυρωπού), στο οικόπεδο του Υδατόπυργου βρίσκονται οι υπόγειες μηχανολογικές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ για τον τηλεέλεγχο του δικτύου ύδρευσης της πόλης, οι οποίες θα αποκλειστούν από τους χώρους πρασίνου με περίφραξη.

Να σημειωθεί ότι απέναντι από τον Υδατόπυργο, από την πλευρά των παλιών καπναποθηκών της ΕΑΣΚ, έχει χωροθετηθεί το τελευταίο οδικό κομμάτι που θα ολοκληρώσει τον περιφερειακό δρόμο της Καρδίτσας, ένα έργο που δώσει διαφορετική δυναμική στην επισκεψιμότητα του νέου πάρκου.

Καραγιάννης Φώτης karditsaLive.Net