Δυσκολότερη απ' ότι αναμενόταν, αποδεικνύεται η διευθέτηση του πολεοδομικού θέματος που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Μυρίνης, και συγκεκριμένα η έκδοση οικοδομικής άδειας για το σύνολο της έκτασης, προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμη και να καταστεί η δομή λειτουργική.

Για παράδειγμα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αγώνες ή να χρησιμοποιηθεί για δραστηριότητες που έχουν σχέση με την αεροπλοΐα, αν δεν είναι τακτοποιημένες όλες οι πολεοδομικές εκκρεμότητες.

Πέραν όμως αυτών η ύπαρξη άδειας είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο Δήμος Καρδίτσας να εντάξει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προχωρώντας σε διαμόρφωση του χώρου.

Η ουσία πάντως είναι πως μέχρι σήμερα ένα έργο με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική παραμένει αναξιοποίητο, αφού οι μέχρι τώρα προσπάθειες δεν ευόδωσαν για διάφορους λόγους, παρότι πέρασε ένας χρόνος από το ξεκίνημά τους, ή τουλάχιστον από τότε που είχε καταγράψει ξεκίνημα το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του αεροδρομίου κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, τονίζει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, πως είναι μία διαδικασία που ούτως ή άλλως απαιτεί χρόνο αλλά  επιμηκύνθηκε ακόμα περισσότερο, το απαιτούμενο διάστημα, λόγω απρόοπτων και δυσκολίων που προέκυψαν.

Την δεδομένη όμως στιγμή, συνέχισε, προχωράει και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε σύντομα αποτέλεσμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, πρόσθεσε, ότι υπάρχει πολύπλευρο και μεγάλο ενδιαφέρον για την χρήση του αεροδρομίου και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι σύντομα να το δώσουμε προς χρήση.

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος προβλέπει την δημιουργία 20-25 αδειοδοτημένων  θέσεων, που θα παραχωρούνται για συγκεκριμένο διάστημα σε αερολέσχες και συλλόγους για να έχουν τις εγκαταστάσεις τους, όπως και την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την ομαλή χρήση του χώρου.

Μάλιστα ο κ. Σχορετσανίτης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν συζητήσεις για πιο εξειδικευμένες και πρωτότυπες χρήσεις του αεροδρομίου, αλλά αυτά θα ανακοινωθούν μετά την οριστικοποίησή τους.

karditsaLive.Net