Ανάμεσα στα χωριά που έχουν πρόβλημα εδώ μια εβδομάδα περίπου με την ύδρευση είναι και η Ματαράγκα.
Περίπου το μισό χωριό αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ύδρευση και όπως επεσημαίνουν οι κάτοικοί του η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική μετά από τόσες ημέρες έλλειψης πόσιμου νερού με ότι συνεπάγεται αυτό με την προσωπική υγιεινή, τη δυσκολία στην κουζίνα αλλά και τα έξοδα για την προμήθεια νερού για όλες τις ανάγκες ενός σπιτιού που πολλές φορές μάλιστα μπορεί να αποτελείται από ανήλικους και ηλικιωμένους.
Για το ζήτημα έχουν απευθυνθεί στη ΔΕΥΑ Σοφάδων μέσω του προέδρου αλλά προς το παρόν λύση δεν υπάρχει όπως και σε άλλα χωριά άλλωστε και άλλων πεδινών δήμων με το Σύνδεσμο Ύδρευσης να επιμένει ότι η παροχή του νερού γίνεται κανονικά και στις ανωτερες δυνατόν ποσότητες. Έτσι η λύση καθημερινά μεταφέρεται για το επόμενο 24ωρο ελπίζοντας ότι θα περιοριστεί η κατανάλωση από τις ανοιχτές βρύσες για την αποφυγή του παγώματος του δικτύου ύδρευσης στα σπίτια.
Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο αρκεί οι καταναλωτές να είναι πιο προσεκτικοί στην εγκατάσταση του σπιτιού τους όπου πιθανά υπάρχει διαρροή που προήλθε από σπάσιμο σωλήνων λόγω του παγετού ή και παγοποίησή τους που δεν επιτρέπει τη ροή του νερού οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να κληθεί κάποιος υδραυλικός για έλεγχο-επισκευή.

karditsalive.net