Το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να αποφασίσουν οι Δήμοι του νομού Καρδίτσας για το πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν δημιουργήσει ένα εύλογο προβληματισμό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ενώ από την άλλη οι οδηγίες λειτουργίας των σχολείων αναφέρουν για συχνό άνοιγμα παραθύρων κατά την διάρκεια του μαθήματος. Επίσης, με τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες τίθεται και θέμα για την έξοδο των μικρών μαθητών στο προαύλιο.

Σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση της τελικής απόφασης είναι και η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία από πλευράς των συστημάτων θέρμανσης, τα υδραυλικά αλλά και η εικόνα των προαύλιων χώρων. Όλα αυτά εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και τους Διευθυντές των σχολείων και σε αρκετές περιπτώσεις τα καλοριφέρ έχουν ανάψει, σε χαμηλή θερμοκρασία, από το Σάββατο, για να αποφευχθούν ζημιές.

Προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια κοινή γραμμή των Δήμων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Όλοι εξετάζουν το πρόβλημα, τις διατάσεις του και τις παραμέτρους που προκύπτουν και θα περιμένουν λίγες ώρες ακόμα, πριν καταλήξουν στις αποφάσεις τους

Πιο κοντά στην καθολική μη λειτουργία φαίνεται να  οδηγούνται οι Δήμοι με πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στο Δήμο  Αργιθέας για παράδειγμα, δεν είναι μόνο το θέμα του ίδιου του σχολείου και του κρύου, αλλά και των εκπαιδευτικών που θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή. Εκεί απ’ ότι φαίνεται δύσκολα θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία, ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ανάλογες είναι οι σκέψεις και για σχολεία του Δήμου Μουζακίου.

Στους πεδινούς Δήμους υπάρχει και η εναλλακτική λύση του να ξεκινήσει αργότερα το ωρολόγιο πρόγραμμα για να αποφευχθεί ο παγετός του πρωινού, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και η πλήρης λειτουργία αλλά και το κλείσιμο.

Σε κάθε περίπτωση ο στόχος όλων των Δημοτικών Αρχών είναι από τη μία να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και από την άλλη να μην μπουν σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικοί και βεβαίως να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες.

Όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν έγκαιρα προκειμένου να είναι ενήμεροι γονείς και μαθητές, για να μπορέσει να υπάρξει προγραμματισμός. Το KarditsaLive.Net θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για κάθε οριστική απόφαση.

Π.Κ. karditsaLive.Net