Η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής δεν ήταν ανέφελη σε όλη την χώρα και ο ν. Καρδίτσας δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση.
Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι υπήρξαν καταστήματα που δεν κατάφεραν να αντέξουν στο δίμηνο και πλέον κλείσιμο και όταν ήρθε η ώρα να ανοίξουν εκ νέου ή επέλεξαν ή υποχρεώθηκαν να μην βάλουν το κλειδί στην πόρτα.
Το παρήγορο, σε ότι αφορά στο νομό Καρδίτσας, είναι ότι σε σχέση με άλλες περιοχές, ακόμα και της Θεσσαλίας, το ποσοστό εδώ είναι μικρό. Σύμφωνα με όσα είπε στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής κ. Νίκος Γκέκας, το ποσοστό των καταστημάτων που δεν άνοιξε κινείται μεταξύ 5% και 10%, με την μεγάλη πλειοψηφία αυτών να αφορούν στην περιφέρεια και όχι τόσο στην πόλη της Καρδίτσας.
Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Γκέκας, το ότι δεν άνοιξαν επιχειρήσεις, ασχέτως αριθμού,  είναι ενδεικτικό της ύπαρξης προβλήματος και της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου. Και επισήμανε πως και αυτές που άνοιξαν δεν είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουν όλες καθώς η κίνηση που θα υπάρξει το επόμενο διάστημα θα καθορίσει το μέλλον τους.
Σε ότι αφορά τώρα στις πρώτες μέρες επαναδραστηριοποίησης, μας είπε πως χωρίς να είναι απογοητευτική η κίνηση, ήταν χαμηλότερη απ’ ότι περίμεναν οι επαγγελματίες, ενώ και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στο να βγει, όσο πιθανόν να επιθυμούσε, και ο κόσμος.

KarditsaLive.Net