Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το στρώσιμο έτοιμου χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην νότια πλευρά του Παλέρμου που εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη από τον Ιανό.

Από την αρχή της εβδομάδας εργάτες της αναδόχου εταιρίας απλώνουν σταδιακά τα ρολά με τον έτοιμο χλοοτάπητα και εκτελούν όλες τις απαιτούμενες εργασίες για το ρίζωμά του. Κατά τη σημερινή επίσκεψη του ΚarditsaLive.Net οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά με τον έτοιμο χλοοτάπητα να έχει τοποθετηθεί περίπου στην μισή έκταση του γηπέδου  με τους εργάτες παράλληλα με το άπλωμα νέων ρολών να ρίχνουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού, ώστε οι ρίζες του χλοοτάπητα να απλώσουν στο υπόστρωμα για την ομαλή ανάπτυξή του. Η εκτίμηση είναι ότι οι εργασίες για την εγκατάσταση του χλοοτάπητα σε όλη την έκταση του γηπέδου θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Το μόνο σημείο προβληματισμού για την ομαλή πορεία των εργασιών εντοπίζεται στο πότισμά του και πιο συγκεκριμένα στο νερό της παρακείμενης πομόνας καθώς όπως μας ανέφεραν οι εργάτες στο αντλούμενο νερό υπάρχει αρκετό χώμα και άμμος, - κατάλοιπο κι αυτό  της επέλασης του Ιανού -  η οποία μπορεί να προκαλέσει φραξίματα και φθορές στα μπεκ του συστήματος ποτίσματος και κατ’ επέκταση πρόβλημα στην ομαλή ανάπτυξη του χλοοτάπητα.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στη Δημοτική Αρχή και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Παν. Σβερώνη στον οποίο απευθυνθήκαμε έχουν γίνει ενέργειες για υπάρξει σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εργασίες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του έργου είναι η δημιουργία δύο γηπέδων μπιτς βόλει επίσης στο νότιο τμήμα του χώρου, η τσιμεντόστρωση στο μεσοδιάστημα της περίφραξης με τον περιβάλλοντα δρόμο, ενώ θα επισκευαστούν και κάποιες ρηγματώσεις που εμφάνισε ο νέος συνθετικός ακρυλικός τάπητας που έχει τοποθετηθεί στον διάδρομο περπατήματος. Η εκτίμηση του Αντιδημάρχου είναι ότι σε ένα περίπου μήνα οι εργασίες ανάπλασης του Παλέρμου θα έχουν ολοκληρωθεί.

karditsalive.net (Κωστής Κριτσιάνης)