Την τιμητική της θα έχει η λίμνη Πλαστήρα την περίοδο των εορτών, αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός αύξησης των κρατήσεων και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα και τα μέτρα, που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την συζήτηση που είχε το KarditsaLive.Net, με τον εκπρόσωπο των επαγγελματιών της περιοχής κ. Δ. Γαλαγάλα, που έδειξε συγκρατημένα αισιόδοξος για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Πιο αναλυτικά μας είπε πως μέχρι σήμερα οι κρατήσεις για τις γιορτές έχουν ξεπεράσει το 50% των διατιθέμενων κλινών στην περιοχή και είναι πολύ πιθανόν, με αυτό το ρυθμό και όσο πλησιάζουμε προς τον Δεκέμβριο, να οδηγηθούμε σε 100% πληρότητα.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ευεργετικό για όλο τον επαγγελματικό κόσμο στην περιοχή, που ασχολείται με τον τουρισμό, και που ειδικά το 2020 και ένα μεγάλο διάστημα του 2021, αντιμετώπισε πολλά και σοβαρά προβλήματα. Το θετικό είναι ότι το φετινό καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο, η κίνηση στην περιοχή θύμισε προ κορονοϊού εποχές, δίνοντας σημαντικές ανάσες.

Σε ότι αφορά στα μέτρα που εφαρμόσθηκαν πρόσφατα, ο κ. Γαλαγάλας υπογράμμισε ότι είχαν επίπτωση, ειδικά στον επισιτιστικό τομέα, αλλά γίνεται προσπάθεια προσαρμογής και λογικά μέσα στην εορταστική περίοδό θα επανέλθει η κίνηση στην επιθυμητή κανονικότητα. Αρκεί, πρόσθεσε, να μείνουμε στα συγκεκριμένα μέτρα και να μην ληφθούν κι άλλα που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Τέλος, έθεσε τον πολύ σοβαρό προβληματισμό, τόσο του ίδιου όσο και άλλων επαγγελματιών της περιοχής, για τις αυξήσεις στην ενέργεια και ειδικά στο ηλεκτρικό ρεύμα, που προσθέτουν πολύ μεγάλο λειτουργικό κόστος. Χαρακτηριστικά μας μίλησε για τριπλασιασμό και τετραπλασιασμό λογαριασμών σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019, που μεταφράζεται, ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις, σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Π.Κ.karditsaLive.Net