Μετά από ένα διάστημα που οι νοσηλείες από COVID-19 στο νοσοκομείο Καρδίτσας, κατέγραφαν συνεχή πτώση, η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αντέστρεψε την εικόνα προς το χειρότερο.

Τα εκατοντάδες καθημερινά κρούσματα της μετάλλαξης "Όμικρον" έβγαλαν τελικά και περιπτώσεις που χρήζουν νοσηλείας, κάτι που δεν καταγράφεται μόνο στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, την περασμένη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου είχαμε 23 άτομα να νοσηλεύονται στις απλές κλίνες COVID-19. Τέσσερις μέρες μετά, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήρθε σε 43. Έχουμε δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 87% που είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία για το αν θα συνεχισθεί και τι πίεση θα επιφέρει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το μόνο θετικό είναι πως δεν αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων στην ΜΕΘ COVID-19, καθώς τόσο την Δευτέρα, όσο και την Παρασκευή ήταν κατειλημμένα τα 4 από τα 7 κρεβάτια.

Τέλος αρκετή κινητικότητα υπάρχει και σήμερα στο νοσοκομείο για την διεξαγωγή PCR τεστ, από συμπολίτες που είτε έχουν συμπτώματα, είτε είχαν θετικά rapid τεστ, χωρίς όμως να φθάνουμε στις ουρές των προηγουμένων ημερών.

Π.Κ.karditsaLive.Net