Σημαντικές ζημιές και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καρδίτσας προκάλεσε το χθεσινό (6/7) μπουρίνι που έπληξε τις απογευματινές ώρες και την πόλη με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται στο κολυμβητήριο, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων αποκολλήθηκαν μεγάλα κομμάτια από τα πλεξιγκλάς που βρίσκονται στην ανατολική και δυτική πλευρά της εγκατάστασης με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του.

Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Ιωαν. Ρόβας, ο οποίος βρισκόταν χθες την ώρα που ξέσπασε το μπουρίνι στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ, η ένταση των ανέμων ήταν πάρα πολύ μεγάλη και επειδή και κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί ανάλογες ζημιές και ήδη από την έναρξη του φαινομένου είχαν αρχίσει να μετακινούνται και να πέφτουν πινακίδες ή καρέκλες στον εξωτερικό χώρο του αναψυκτήριου, ήταν όλοι υποψιασμένοι και απομακρύνθηκαν γρήγορα από το σημείο.  Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν σε λίγα λεπτά όταν και αποκολλήθηκαν δύο μεγάλα κομμάτια πλεξιγκλάς στις δύο πλευρές και ένα ακόμη μικρότερο πάνω από τη βόρεια είσοδο της κερκίδας του κολυμβητηρίου. Λόγω της κατασκευής του πλαισίου που στηρίζονται, όλα τα κομμάτια έπεσαν προς την εξωτερική πλευρά του κολυμβητήριου χωρίς να κινδυνέψει κάποιος. Από την ένταση των ανέμων αποκολλήθηκε ακόμα και μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού!

Σήμερα το πρωί συναντήσαμε τον κ Ρόβα και τον Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΚ κ. Βησ. Ζησόπουλο στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ., τις οποίες επισκέφθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΚ για να εκτιμήσουν με την βοήθεια και ενός μηχανικού που αναμενόταν να κάνει αυτοψία το μέγεθος της ζημιάς, καθώς και το χρόνο αποκατάστασης, προκειμένου να επαναλειτουργήσει και το Κολυμβητήριο. Σύμφωνα με την αυτοψία που έγινε κρίθηκε αναγκαίο πέρα από την αντικατάσταση των πλεξιγκλάς που αποκολλήθηκαν να ελεγχθούν όλα τα πλεξιγκλάς, καθώς διαπιστώνονται «σαπίσματα» σε στηρίγματα και βίδες και όσα κριθεί αναγκαίο θα αντικατασταθούν επίσης. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ το Κολυμβητήριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα.

Ζημιές στα διαφημιστικά πανό του γηπέδου

Το χθεσινό μπουρίνι προκάλεσε καταστροφές και στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου κυρίως στα μεγάλα διαφημιστικά πανό που είναι αναρτημένα στην ανατολική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου και τα οποία είχαν υποστεί ζημιές και από το  μπουρίνι που είχε πλήξει την προηγούμενη εβδομάδα την πόλη μας. Τα περισσότερα μεταλλικά στηρίγματα όπου ήταν αναρτημένες έχουν λυγίσει ή καταστραφεί,  τα περισσότερα πανό είναι σκισμένα και κατεστραμμένα ενώ ο δυνατός αέρας κατέστρεψε ακόμα και μεταλλικά στηρίγματα της βόρειας εστίας του γηπέδου, το οποίο επίσης χρήζει παρέμβασης.

karditsaLive.Net