Σε οριακά επίπεδα, κάτω από τα οποία σημαίνει συναγερμός για την κάλυψη των άμεσων αναγκών για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, κινούνται τα αποθέματα αίματος στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Η απροθυμία για προσφορά αίματος που παρατηρείται στη διάρκεια ή λίγο μετά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες προβληματίζουν τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες, που καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν.
Το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του καλέι τους αιμοδότες να προσέλθουν για αιμοδοσία καθώς για συγκεκριμένες ομάδες αίματος υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Συγκεκριμένα από το τμήμα αιμοδοσίας επισημαίνονται τα εξής: “Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε μειωμένη συλλογή αίματος, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων ιώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.
Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, οι ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των πολυμεταγγιζομενων ατόμων εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες , δημιουργώντας πίεση για τη θεραπεία τους.
Παρακαλούνται οι Εθελοντές Αιμοδότες με ομάδα αίματος Ο αρνητικό ,Α αρνητικό και Α θετικό να προσέλθουν στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας για να προσφέρουν αίμα”.

thessaliatv.gr