Στα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων μηνών βρίσκεται το νοσοκομείο Καρδίτσας σε ότι αφορά στους νοσηλευόμενους από COVID-19, τόσο στις δύο απλές κλινικές όσο και στην ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα στο τέλος της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 24 Ιανουαρίου, νοσηλεύονταν 4 άτομα στη μία κλινική, 4 στην άλλη και 4 στη ΜΕΘ, δίνοντας ένα σύνολο 12 ασθενών όταν τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου, είχαν περάσει τους 60.

Παράλληλα σαφώς μειωμένη είναι και η προσέλευση πολιτών με συμπτώματα COVID-19, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ και όσο επιβάλλει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η εικόνα αυτή μαρτυρά πως υπάρχει σαφέστατη μείωση της πίεσης που για μεγάλο διάστημα δέχθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η πανδημία είναι σε εξέλιξη και πάντα υπάρχει ο φόβος της υποτροπής στην επέκτασή της στην περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό και οι δύο κλινικές COVID-19 παραμένουν ενεργές παρά την μείωση των κρουσμάτων, συνεχίζεται η μη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων όλων των κλινικών και γενικότερα όλος ο οργανισμός του νοσοκομείου βρίσκεται σε επιφυλακή.

karditsalive.net