Προς την περιοχή του Παλαμά μετατοπίζεται το ζήτημα της ανόδου των υδάτων της στάθμη του ποταμού Μέγα που από το βράδυ της Δευτέρας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στους Δήμους Μουζακίου και Καρδίτσας.
Οι ενέργειες διευθέτησης των νερών ώστε να βρουν διέξοδο από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις οδηγούν πλέον μεγάλες ποσότητες υδάτων στην περιοχή του Παλαμά όπου ο Δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή.
Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου από νωρίς το μεσημέρι ανοίγουν σταδιακά φράγματα από το Προάστιο προς τη Μαραθέα ενώ υπάρχει σχετική επικοινωνία και με το γειτονικό Δήμο Φαρκαδόνας ώστε να ανοίξουν και από εκεί τα φράγματα ώστε να βρουν διέξοδο τα νερά. Ωστόσο, ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν κάποια προβλήματα πλημμυρών σε εκτάσεις κοντά στην Μαραθέα και το άγχος όλων είναι να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις από όλους τους φορείς ώστε να μην κινδυνεύσουν επιπλέον καλλιέργειες αλλά και κατοικίες.
Ο Δήμαρχος Παλαμά έκανε έκκληση να μην ανοίξουν φράγματα χωρίς να υπάρξει συνεννόηση από την περιοχή του Ριζοβουνίου και του Φαναρίου καθώς σε αυτή την περίπτωση οι ζημιές θα είναι ανυπολόγιστες από την ανεξέλεγκτη κίνηση των νερών.

karditsalive.net