Επαναλειτούργησε το πρωί της Δευτέρας (13/1) η ΔΟΫ Καρδίτσας, μετά το πρόβλημα με την πτώση τμήματος της οροφής την Παρασκευή αλλά όχι στην πλήρη της μορφή.
Συγκεκριμένα ο τέταρτος όροφος, όπου και δημιουργήθηκε το πρόβλημα παραμένει κλειστός και τα τμήματα της ΔΟΫ που στεγάζονται εκεί δεν λειτουργούν προσωρινά.  Συγκεκριμένα πρόκειται για το τμήμα ελέγχου, το Δικαστικό τμήμα και το τμήμα του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης  Συναλλαγών  (Κ.Φ.Α.Σ.).
Όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΟΫ κ. Καρράς τα συγκεκριμένα τμήματα θα λειτουργήσουν τις επόμενες ήμερες, έστω και μερικώς, στους άλλους ορόφους και ζήτησε την κατανόηση των φορολογουμένων γι αυτό το διάστημα και μέχρι να βρεθεί νέο κτίριο τουλάχιστον για τα συγκεκριμένα τμήματα.
Η αναζήτηση αυτού του κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του τετάρτου ορόφου έχει ήδη ξεκινήσει, με την σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος, γεγονός που σημαίνει ότι ο τέταρτος όροφος του κτιρίου στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου πολύ δύσκολα θα επαναλειτουργήσει.
Απώτερος σκοπός της Διοίκησης της ΔΟΫ Καρδίτσας και του Συλλόγου Εργαζομένων της είναι η πλήρης μετεγκατάσταση της εφορίας σε άλλο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό κτίριο και αυτό επαναδιατυπώθηκε και σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης, σήμερα (Δευτέρα) το πρωί, επισκέφθηκαν το κτίριο μηχανικοί της κτηματικής υπηρεσίας και της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συνοδευόμενοι από τον κ. Καρρά προχώρησαν στους απαραίτητους ελέγχους.

karditsalive.net