Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο Τερτίπη της Καρδίτσας.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν σε όλη σχεδόν τη βόρεια πλευρά της πλατείας, (από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μέχρι την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου) μπροστά στα μαγαζιά, νέα πλακάκια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις στους χώρους πρασίνου γύρω από τα αγάλματα των Μουσών.

Επίσης, από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Λ & Ν. Σακελλαρίου, στον πεζόδρομο Τερτίπη, έχει ξηλωθεί από άκρη σε άκρη ολόκληρο το δάπεδο και αυτή τη στιγμή τοποθετούνται νέα πλακάκια και άλλα πεζοδρομιακά υλικά. 

Σε επαφή που είχε το KarditsaLive.Net με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων του Δήμου Καρδίτσας κ. Γ. Μάττα, δήλωσε πως τα έργα εξελίσσονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά αφού και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές αυτή την περίοδο.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ανάπλασης σε όλη την περιοχή παρέμβασης είναι 12 μήνες, αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι ο συγκεκριμένος χρόνος θα συντμηθεί σημαντικά.

Όπως μας είπε ο κ. Μάττας, ο ίδιος με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τον εργολάβο προκειμένου να ενημερώνονται για την πορεία της ανάπλασης και να λύνονται άμεσα όποια ζητήματα προκύπτουν.

ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ

Ενημέρωση σε ότι αφορά τους χώρους πρασίνου είχε η ηλεκτρονική εφημερίδα μας και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σπ. Κουρτεσιώτη.

Όπως δήλωσε, υπάρχει φυτοτεχνική μελέτη στον Δήμο που καθορίζει τα δένδρα και τα φυτά που θα τοποθετηθούν στον πεζόδρομο Τερτίπη και στην κεντρική πλατεία, τα οποία θα αναβαθμίσουν ιδιαίτερα τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα στο κέντρο της Καρδίτσας.

Ο κ. Κουρτεσιώτης δήλωσε πως θα μπουν μεγάλα όμορφα δένδρα με αρκετή σκίαση βάση ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε ότι αφορά τα σημεία της τοποθέτησης, τους γύρω χώρους και την ανάπτυξή τους. Έτσι δεν θα παρατηρείται το συνηθισμένο φαινόμενο οι ρίζες τους να εκτείνονται στην επιφάνεια του εδάφους και να καταστρέφουν το πλακόστρωτο.

Να σημειωθεί ότι όλα τα παλιά δένδρα που βγήκαν από την περιοχή της ανάπλασης, μεταφυτεύτηκαν σε αλσύλλιο στην Καρδιτσομαγούλα.

Καραγιάννης Φώτης karditsaLive.Net