Η άνοδος της στάθμης του "Μπλιούρη" (Πάμισου) ποταμού, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα ορεινά του νομού και ειδικότερα στα ορεινά των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου, δημιούργησε προβλήματα στον οικισμό Παλαιοχώρι Οξυάς (Δ.Ε. Μουζακίου) και στο Παλαιοχώρι.

Και οι δύο περιοχές είναι στον Δήμο Μουζακίου, με τον δήμαρχο κ. Φάνη Στάθη να περιγράφει στο KarditsaLive.Net, το πως ακριβώς έχει η κατάσταση.

Συγκεκριμένα μας είπε πως στην περιοχή της Οξυάς το νερό, δημιούργησε πρόβλημα σε ένα χωματόδρομο (σχετικές φώτο), που είχε κατασκευαστεί μετά τις ζημιές από τον "Ιανό". Στην ουσία "φαγώθηκε" η δεξιά πλευρά όπως ανεβαίνουμε από Τρυγόνα. Είναι μεν ακόμα προσβάσιμο, αλλά πρέπει να περάσει κάποιος μέσα από το ποτάμι και αυτό το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο. Στο σημείο, τόνισε ο δήμαρχος Μουζακίου, έχει σπεύσει μηχάνημα της περιφέρειας και επιχειρεί για να υπάρξει αποκατάσταση.

Το δεύτερο σημείο είναι στο Παλαιοχώρι (Δ.Ε. Παμίσου), όπου έχει σπάσει ένα ανάχωμα στον Πάμισο, με αποτέλεσμα να περνάει το νερό μέσα στο χωράφια. Προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, ανέφερε ο κ. Στάθης, και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να κλείσει όσο το  δυνατόν το ρήγμα και να περιοριστεί η ροή των υδάτων. Να πούμε ακόμα ότι το ύψος της στάθμης του Παμίσου δημιουργεί προβληματισμό και για την επικοινωνία από το δρόμο που ενώνει τον Δήμο Μουζακίου με τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων και είναι ευτύχημα που τα καιρικά φαινόμενα έχουν σταματήσει.

Καταπτώσεις στην Αργιθέα

Εν τω μεταξύ στην περιοχή της Αργιθέας τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις καταπτώσεις, που είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή. Ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τσιατσιάνης, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, μας ενημέρωσε πως υπήρξε πρόβλημα σε δύο μικρούς δρόμους προς Πετρωτό, που οι καταπτώσεις απέκλεισαν προσωρινά δύο οικογένειες, αλλά ήδη βρίσκονται εκεί μηχανήματα του Δήμου και αποκαθιστούν την επικοινωνία.

Επίσης, πέτρες έπεσαν στον κεντρικό δρόμο Μουζάκι - Αργιθέα - Βραγκιανά, που με την παρέμβαση τόσο μηχανημάτων της περιφέρειας όσο και του Δήμου, απομακρύνθηκαν άμεσα και η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά, αλλά η προσοχή, πρόσθεσε, είναι απαραίτητη. Τέλος, μας ανέφερε ότι ο αυχένας του Τυμπάνου είναι ανοιχτός, έπεσε και αλάτι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το κυριότερο όμως είναι ότι σταμάτησε βροχή, που επί δύο σχεδόν μέρες έπεφτε ασταμάτητα.

Χωρίς προβλήματα στον κάμπο

Σε ότι αφορά τώρα για την κατάσταση στα πεδινά του νομού, επικοινωνήσαμε με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ν. Καραγιάννη, που μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει αναφορά προβλήματος από κάποια περιοχή.

Π.Κ.karditsaLive.Net