Να μετατραπεί η παλαιά γέφυρα του Μουζακίου σε πεζογέφυρα έχει θέσει ως στόχο ο Δήμος Μουζακίου, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης.

Η περίπτωση της παλαιάς γέφυρας που έχει «καθίσει» δεν είναι εύκολή και από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας στη Λάρισα, μας ενημέρωσαν πως θα αντιμετωπισθεί μέσα από την μελέτη που γίνεται γενικότερα για τον Πάμισο ποταμό.

Από την πλευρά του ο Δήμος έχει προτείνει να εξεταστούν τα βάθρα και εφόσον είναι γερά να δημιουργηθεί πεζογέφυρα, αφού πρώτα απομακρυνθεί το ασφάλτινo κομμάτι που είναι κατεστραμμένο. Στην δεν περίπτωση που και τα βάθρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα να υπάρξει μία νέα προσέγγιση για την δημιουργία πεζογέφυρας, που θεωρείται σημαντική.

Αυτό που θέλουμε, τόνισε ο κ. Στάθης είναι να ενώνεται μέσω αυτής ο οικισμός Γεωργίου Καραϊσκάκη με το Μουζάκι, καθώς διευκολύνονται πολλοί δημότες κατά αυτό τον τρόπο.

Για την συγκεκριμένη προοπτική έχει ενημερωθεί και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αλλά σε κάθε περίπτωση ενέργειες θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνολικής μελέτης.

Π.Κ. karditsalive.Net