Ούτε το 2021 θα πραγματοποιηθεί η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, αφού η συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ, το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαρτίου, έδειξε ότι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εισήγηση στην κατά αρχήν συζήτηση που ακολούθησε,  έγινε από τον κ. Στεργιούλη που τόνισε πως με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει την επιδημιολογική κατάσταση, όπως και ότι δεν πρέπει να παρθεί ρίσκο αποτυχίας μίας διοργάνωσης που επιθυμία όλων είναι να βελτιωθεί, η άποψή του είναι πως πρέπει να οδηγηθούμε σε αναβολή. Μάλιστα σημείωσε ότι θα είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να βρεθεί εταιρεία να την διοργανώσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζυγογιάννης, υπογράμμισε πως και η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για τις εκθέσεις, τόνισε ότι η food expo αναβλήθηκε και ειδικά για την εμποροβιοτεχνική καλό θα ήταν να μην προχωρήσει το Επιμελητήριο σε μία διοργάνωση που θα την πάει πίσω.

Τον προβληματισμό του μήπως είναι νωρίς να παρθούν αποφάσεις, αλλά να μετατοπιστούν για αργότερα εξέφρασε ο κ. Παπαδάκος, ενώ ο κ. Αρ. Ψαρρής τόνισε ότι ο νομός βγαίνει από τον "Ιανό" και βιώνει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει δέσμευση. Ο επιχειρηματικός κόσμος, πρόσθεσε, το φθινόπωρο θα προσπαθεί να ανατάξει την ψυχολογία του και πολύ δύσκολα θα συμμετάσχει στην έκθεση.

Η έκθεση για να διοργανωθεί θέλει χρόνο που εμείς δεν έχουμε υπό τις παρούσες συνθήκες, σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, ενώ πολύ σημαντικές δυσκολίες στην διοργάνωση επισήμανε και ο κ. Ντενίσης.

Τέλος ο κ. Λέμας υπογράμμισε πως ακόμα κι αν ξεπεραστούν τα διαδικαστικά και αποφασισθεί η διοργάνωση, η μη γνώση των επιδημιολογικών δεδομένων που θα επικρατούν προδιαθέτει  αποτυχία και δεν πρέπει να παρθεί ΄ένα τέτοιο ρίσκο.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί το επόμενο διάστημα, αλλά είναι προφανές πως οδηγούμαστε σε αναβολή της Εμποροβιοτεχνικής.

Π.Κ. karditsaLive.Net