Στη χωροθέτηση κατασκευής πίστας ποδηλάτου pumptrack στο Παλέρμο αναμένεται να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, που συνεδριάζει αύριο Τρίτη, 28 Ιουλίου, κεκλεισμένων των θυρών.

Πριν το θέμα φθάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε δημόσια διαβούλευση, με την συμμετοχή δεκάδων φορέων και πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των Συλλόγων που ασχολούνται με το ποδήλατο και με βάση αυτή το θέμα εισήρθε για γνωμοδότηση σε Τοπική Κοινότητα Καρδίτσας και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η επιλογή του Παλέρμο, όπως αναφέρεται στην εισήγηση της κ. Τζέλλου έγινε  γιατί είναι ήδη χώρος χαρακτηρισμένος ως αθλητικός, έχει πολύ μεγάλη επισκεψιµότητα, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιµος.

Το προτεινόμενο σημείο χωροθέτησης, είναι στο νοτιοανατολικό άκρο του Παλέρμου, δίπλα στα γήπεδα του τένις, εμβαδού 3.000 τ.μ. περίπου, παραμένει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτο, επαρκεί για την κατασκευή της πίστας και μικρών ελαφρών κατασκευών όπως μεταλλικής κερκίδας και πάγκων πικ νικ για τους θεατές ή όσους περιμένουν και δεν ενοχλεί τις παρακείμενες αθλητικές δραστηριότητες.  

Η αρχική σκέψη ήταν η κατασκευή της πίστας να γίνει στο αθλητικό πάρκο, αλλά δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, όπως επίσης και σε οικόπεδο του δήμου απέναντι από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο όμως είναι απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης και σχετικά απόμερο, γι αυτό και δεν θα υπάρξει η προσδοκώμενη επισκεψιμότητα, καταλήγει η εισήγηση.

Τι είναι η πίστα ποδηλάτου pumptrack

Στην εισήγηση γίνεται και μία περιληπτική περιγραφή της πίστας αλλά και της χρήσης της. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως πρόκειται για  πίστας με ασφαλτοστρωμένο διάδρομο, συνεχούς ροής με ανισοϋψής καμπύλες, διακύμανσης έως ενός μέτρου περίπου, για την αναψυχή και εξάσκηση εφήβων και ενηλίκων, αλλά και για τη διοργάνωση αγώνων, διαγωνισμών και events και την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού στην περιοχή. Επίσης θα μπορούν να γίνουν και εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης. Η πίστα θα έχει εμβαδόν 1.000 με 1.200 τ.μ. περίπου.

Π.Κ. karditsaLive.Net