Υπό επιτήρηση βρίσκεται η στάθμη των ποταμών στο νομό Καρδίτσας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται την δεδομένη στιγμή στον ποταμό Καράμπαλη, όπου η στάθμη στην είσοδο της Καρδίτσας είναι περίπου ένα μέτρο κάτω από την γέφυρα.

Η εικόνα αυτή έχει δημιουργήσει εύλογη ανησυχία τόσο στην περιφερειακή ενότητα όσο και στον Δήμο, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγχουν συνεχώς την κατάσταση και να βρίσκονται σε επιφυλακή, για την περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει εκκένωση του οικισμού της Μαύρικας.

Προς το παρόν, όπως είπε ο αντιδήμαρχος κ. Σωτ Αντωνίου, στο KarditsaLive.Net  οι προσπάθειες εντοπίζονται σε κάποια σπίτια του οικισμού που στο περιβάλλοντα χώρο έχουν συγκεντρωθεί νερά, να φύγουν οι κάτοικοι από αυτά για να αποφευχθεί η πιθανότητα εγκλωβισμού, αν χειροτερεύσει η κατάσταση.

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξινονερίου κ. Δημ. Φουστανάς προειδοποιεί να μην χρησιμοποιήσει κανείς τον παράπλευρο δρόμο που, μέσω του θολωτού τάφου οδηγεί από το Ξυνονέρι στην Μητρόπολη. Πρόκειται για τον δρόμο  που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου και λόγω υπερχειλίσεων παρακείμενων ρεμάτων έχει αυτή τη στιγμή πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι από το πρωί υπάρχουν προβλήματα  στους δρόμους Μαγούλα-Μεγάλα Καλύβια και Μαγούλα - Μαγουλίτσα, που αποτελούν ένα μόνιμο πρόβλημα σε κάθε δυνατή βροχόπτωση.

Ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης μας ενημέρωσε για τα προβλήματα στους δύο δρόμους που προαναφέραμε, ενώ πολύ ομαλά είναι τα πράγματα στο Δήμο Παλαμά. Στον Δήμο Σοφάδων τώρα, ο αντιδήμαρχος κ. Κεφαλάς σημείωσε ότι προβλήματα με ποτάμια δεν υπάρχουν και η προσοχή έχει επικεντρωθεί σε αρδευτικά και άλλα κανάλια, με τον μηχανισμό να είναι επί ποδός και να παρεμβαίνει τις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο.

Το θετικό είναι ότι στα ορεινά του νομού χιονίζει και αυτό σημαίνει ότι εν έρχεται επιπλέον νερό για να εμπλουτίσει τα ποτάμια και να δημιουργήσει επιπλέον συνθήκες πλημμυρικών φαινομένων.

karditsaLive.Net