Σε αναγγελία ζημιών προς τον ΕΛΓΑ προχωρά σήμερα ο Δήμος Παλαμά και από αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου θα ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής δηλώσεων από τους πληγέντες αγρότες.
Μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου σημείωσε πως αναμένει μία διευκρίνιση από τον ΕΛΓΑ για το αν θα γίνει νέα αναγγελία για τις ζημιές σε καρπούζια και πεπόνια, στην περιοχή του Προαστίου, καθώς υπήρξε πολύ πρόσφατα αναγγελία και πιθανόν να μην χρειαστεί να υπάρξει καινούρια.
Πέραν των πολύ σημαντικών ζημιών στις καλλιέργειες για τις οποίες σας ενημέρωσε από χθες η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ο Δήμος Παλαμά που βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα.
Ο κ. Σακελλαρίου μας μίλησε για πολλά σπασμένα δέντρα και τις παρεμβάσεις που γίνονται από τα συνεργεία του Δήμου αλλά και για ζημιές σε σκεπές, με τις ριπές του ανέμου να ρίχνουν κεραμίδια, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση
Επίσης υπήρξαν θέματα ηλεκτροδότησης κυρίως στην πόλη του Παλαμά και τη Μαραθέα με βάση την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος. Συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα στην οδό Πλαστήρα κόπηκε ένα καλώδιο, ενώ στην θέση «Λωρίδια», κοντά στο φυτώριο, έγειρε μία κολώνα του δικτύου ηλεκτροδότησης και τα καλώδια κρέμονταν στο έδαφος.
Η παρέμβαση της ΔΕΔΔΗΕ, τόνισε ο κ. Σακελλαρίου ήταν άμεση, δόθηκε από αλλού ρεύμα και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση το ίδιο απόγευμα, ενώ σήμερα γίνονται εργασίες για να αντικατασταθούν τα καλώδια από την πτώση των οποπιων δημιουργήθηκε το πρόβλημα.
Σε ότι αφορά στη Μαραθέα σημειώθηκε διακοπή το βράδυ, που αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί.

KarditsaLive.Net