Την ανάγκη ήπιων παρεμβάσεων σε Ιταλικό και Μέγα, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, προκειμένου να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα, δημιούργησε η ποσότητα νερού που συσσώρευσε σε αυτά η κακοκαιρία ανεβάζοντας την στάθμη τους.

Πιο αναλυτικά όπως ενημέρωσαν το KarditsaLive.Net, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος όσο και ο δήμαρχος  Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, έγινε τομή σε κοίτη(by pass) μεταξύ Μακρυχωρίου και Ψαθοχώρας, προκειμένου να διοχετευτεί το νερό.

Επίσης κοντά σε Μαραθέα και Πεδινό χρειάστηκε να δουλέψει το αντιπλημμυρικό και να διοχετευτούν τα νερά στον Πηνειό. Στο συγκεκριμένο πάντως σημείο το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του ανοιχτού φράγματος στον Κλοκωτό, στο γειτονικό νομό Τρικάλων.

Στον Δήμο Παλαμά, που είναι αυτός που δέχεται τον περισσότερο όγκο νερού λόγω καταληκτικών σημείων, υπάρχει επιφυλακή, καθώς η  ροή των νερών συνεχίζεται και δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεων την επομένη μέρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου, υπάρχουν αρκετές εκτάσεις σε αγροτικές περιοχές που έχουν πλημμυρίσει. Αυτό όχι λόγω υπερχείλισης ποταμού, αλλά λόγω της έντονης βροχής που έπεσε κατά τόπους.

Στους υπόλοιπους Δήμους που έχουν πεδινές εκτάσεις δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο Δήμο Καρδίτσας ο Γ.Γ. Πέτρος Γαλάνης μας ενημέρωσε ότι έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι  και όλα είναι φυσιολογικά. Ανάλογη εικόνα μας έδωσε και ο δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, ενώ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης μας είπε πως είχαμε πολύ μικρές, προληπτικές, παρεμβάσεις στο Ριζοβούνι, χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερο.

karditsalive.net