Την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για παράταση καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης για τους δικαιούχους στις περιφερειακές ενότητες που επλήγησαν από τον «Ιανό» ανακοίνωσε από την Καρδίτσα η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Το μέτρο, όπως τονίστηκε, εντάσσεται στις άμεσες κυβερνητικές δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε παράταση της άμεσης καταβολής για δύο μήνες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με δεδομένη τη δυσκολία προσέλευσής τους σε σημεία εξυπηρέτησης.
Επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας
Η κ. Μιχαηλίδου, κατά την επίσκεψή της στην Καρδίτσα, είχε συναντήσεις μέχρι τώρα με τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κωνσταντίνο Νούσιο, για την καλύτερη και ταχύτερη οργάνωση των δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής. Στη συνέχεια, η υφυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις της, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε: «Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε αμέσως για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Αποφασίσαμε την παράταση στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και του επιδόματος στέγασης, όπως ακριβώς είχαμε κάνει και κατά τη διάρκεια του lockdown. Για τους επόμενους δύο μήνες, λοιπόν, οι δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Σκηνές για τη στέγαση των πλημμυροπαθών του οικισμού των Ρομά
»Επίσης, έχουμε αποστείλει ήδη υλική βοήθεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας σε νερά και εξοπλισμό και έχουμε μεριμνήσει για τη διανομή φαγητού σε οικογένειες μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και της προέδρου του, κ. Παππά. Έχουμε ήδη προβλέψει τη φιλοξενία μιας οικογένειας που έμεινε άστεγη, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και έχουν διατεθεί στον Δήμο Καρδίτσας σκηνές για τη στέγαση των πλημμυροπαθών του οικισμού των Ρομά που καταστράφηκε». Για να καταλήξει, τονίζοντας:
«Εξετάζουμε κάθε άλλο μέτρο που απαιτείται να ληφθεί και είμαστε έτοιμοι για την άμεση υλοποίησή του. Οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται και θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, άμεσα και αποτελεσματικά».

iefimerida.gr