Για άλλη μια εβδομάδα θα διατηρηθεί σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Καρδίτσας όπως γνωστοποίησε στις καθιερωμένες εβδομαδιαίες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς.
Στο συγκεκριμένο επίπεδο βρίσκεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Μαρτίου και μετά τα συνεχόμενα κρούσματα COVID-19 που εντοπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Ωστόσο, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε επίπεδο νομού (δεν παρέχει στοιχεία στατιστικά ανά δήμο ο ΕΟΔΥ) όπου από 23-26 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 128 κρούσματα (32 μ.ο. ανά ημέρα).
Σημειώνουμε ότι κατά τον κ. Χαρδαλιά ο Δήμος Καρδίτσας δεν είναι μέσα στις περιοχές που εμφανίζουν βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου.
Στο "βαθύ κόκκινο", παραμένουν επίσης Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καστοριάς και Ορεστίδος.

karditsalive.net