Στα χέρια του Δήμου Καρδίτσας βρίσκεται επισήμως το νέο κλειστό γυμναστήριο, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, από το πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου.
Στις 10:30 είχαμε την διαδικασία παράδοσης-παραλαβής με τον δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο και την εκπρόσωπο της κοινοπραξίας των εταιρειών που κατασκεύασαν το έργο, κ. Μπέσσυ Δημητρακοπούλου να υπογράφουν τα σχετικά έγγραφα.
Λίγο αργότερα έγινε και ο τελικός έλεγχος από την επιτροπή αδειοδότησης, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα και αναμένεται να υπάρξει θετική εισήγηση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο οποίος και θα πάρει την οριστική απόφαση το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.
Σημειώνουμε πως σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο νέο κλειστό θα δοθεί από τον ΑΣΚ στις 2 Νοεμβρίου, με αντίπαλο τον Χαρίλαο Τρικούπη. Αυτό γιατί αναμένεται να υπάρξει αναβολή των δύο επόμενων αγωνιστικών για την ομάδα της Καρδίτσας, όπως και για άλλες ομάδες που έχουν αθλητές στην εθνική ενόπλων δυνάμεων (από τον ΑΣΚ είναι ο Θέος). Τα δύο ματς της 3ης και 4ης Αγωνιστικής ο ΑΣΚ θα τα δώσει Τετάρτη και συγκεκριμένα στις 6 και τις 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Πάντως η ομάδα από μεθαύριο, λογικά, θα ξεκινήσει να γυμνάζεται στο νέο κλειστό.
Β. Τσιάκος: Έργο που έλειπε το κλειστό γυμναστήριο
Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και παραλαβή του νέου κλειστού γυμναστηρίου εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα όλων των Καρδιτσιωτών, όλων των Συλλόγων όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό. Τόνισε ότι νέο γυμναστήριο είναι από τα καλύτερα στη χώρα και θα στεγάσει την μεγάλη αθλητική οικογένεια της Καρδίτσας.
Συνέχισε λέγοντας ότι είναι ένα έργο που έλειπε από την περιοχή μας και που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια αφού θα μπορέσει να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Ακολούθως ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την χρηματοδότηση του έργου, όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που η κάθε μία έβαλε το λιθαράκι της και τις Τεχνικές υπηρεσίες περιφέρειας και δήμου για την συνεργασία που είχαν με την ανάδοχο εταιρεία για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα που τιμά την Καρδίτσα και την τοπική κοινωνία γενικότερα.
Σε ότι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο ο κ. Τσιάκος υπενθύμισε ότι εγκρίθηκε η συμπληρωματική σύμβαση και σύντομα ξεκινά και αυτό το εργο.
Μ. Δημητρακοπούλου: Ήταν ένα δύσκολο έργο
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της κοινοπραξίας τόνισε πως ήταν ένα δύσκολο έργο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ολοκληρώθηκε και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό. Ακόμα αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και χαρακτήρισε το νέο κλειστό κόσμημα για όλη την Θεσσαλία.

karditsalive.net