Πανηγυρίζει αυτό το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαΐου (Κυριακή των Μυροφόρων), η πόλη της Καρδίτσας και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, τον Άγιο και Προστάτη της Ιερομάρτυρα Σεραφείμ.

Το πρόγραμμα των εφετινών λατρευτικών Συνάξεων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού υλοποιείται με λήψη όλων των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου, παραμονή της εορτής του Αγίου, νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Μετακομιδή της τιμίας κάρας στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου, όπου και τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στη συνέχεια έγινε Προσκύνηση και Δέηση στον τόπο του Μαρτυρίου.

Μετά η τίμια κάρα μεταφέρθηκε στην Καρδίτσα, αφού προηγήθηκαν ενδιάμεσες στάσεις στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκκλησίου και στις παρυφές της πόλης, έξω από τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στη  συνοικία Φαναρίου.

Γύρω στις 7:15 το απόγευμα, την τιμία κάρα υποδέχθηκαν κλήρος, λαός και επίσημοι προεξαρχόντων του Βουλευτή και υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, της Βουλευτή κ. Ας. Σκόνδρα, του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιου, εκπροσώπων τοπικών στρατιωτικών αρχών, στην είσοδο του περιβάλλοντα χώρου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την τιμία κάρα του Αγίου Σεραφείμ αρχικά κρατούσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος την οποία και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο που την μετέφερε εν μέσω ύμνων και ψαλμών στο εσωτερικό του Μητροπολιτικού Ι. Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Δεκάδες ιερείς και αρκετός κόσμος ήταν παραταγμένοι στις πλευρές του προαυλιακού διαδρόμου που ήταν στρωμένος με δάφνες. Οι Μητροπολίτες με τους Ιερείς Ακόλουθους, κατά την πορεία τους προς τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό, ραίνονταν με λουλούδια, ενώ χτυπούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντων των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών κ. Χρυσόστομου και κ. Τιμοθέου.

Το βράδυ θα γίνει Μετακομιδή της τιμίας κάρας στον Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσας που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Κορώνης, όπου και θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Σημειώνεται ότι δεν θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία την επομένη ημέρα (Κυριακή των Μυροφόρων) 16 Μαΐου, εις το Ι. Μετόχιον.

Οι ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

Το αυριανό πρόγραμμα (Κυριακή των Μυροφόρων), των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιερομάρτυρα Σεραφείμ έχει ως εξής:

Ώρα 7:00΄π.μ. Έναρξη της ακολουθίας του Όρθρου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναόν και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου, μετά των Ιερέων και Διακόνων.

Ώρα 10.30΄π.μ. Λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνας του εορταζομένου Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ γύρω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 6.30΄μ.μ. Ιερά Παράκληση ενώπιον της τιμίας κάρας στον Ι. Ν. Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσας (Μετόχι Ι. Μ. Κορώνης).

Καραγιάννης Φώτης karditsaLive.Net