Εν αναμονή ανταλλακτικών που απαιτούνται για να αποκαστασταθεί η λειτουργία του υδραυλικού - ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του συντριβανιού της Κεντρικής Πλατείας της Καρδίτσας και είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η εικόνα του σιντριβανιού που παραμένει για μεγάλο διάστημα εκτός λειτουργίας και με αποσυναρμολογημένα πολλά από τα ακροφύσιά του «γαλαξία» του είναι απογοητευτική προκαλώντας αρνητικά σχόλια ντόπιων, αλλά και επισκεπτών της πόλης, αλλά σύμφωνα με ενημέρωσή του KarditsaLive.Net από τo Τμήμα Υδραυλικών, Εγγειοβελτιωτικών και Περιβαλλοντικών Έργων έχει δρομολογηθεί η επισκευή του και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραληφθούν τα ανταλλακτικά και τα απαιτούμενα υλικά για να γίνει η παρέμβαση.

Γεγονός είναι πάντως ότι το σιντριβάνι τα χρόνια της λειτουργίας του από το 2004-2005 που φιλοτεχνήθηκε από τη Λαρισαία γλύπτρια τοπίων Νέλλα Γκόλαντα, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Ασπασία Κουζούπη, έχει κατ’ επανάληψη αδρανοποιηθεί λόγω βλαβών κυρίως στον εξοπλισμό του η αποκατάσταση των οποίων τις περισσότερες φορές, όπως και στην προκειμένη δεν γίνεται άμεσα. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο με τον Ιανό, όπου συσσωρεύτηκε λάσπη στο εσωτερικό του.  

Η πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο σιντριβάνι μια δεκαετία και χρονολογείται πριν από 6 χρόνια περίπου όταν είχαν εκτελεστεί εργασίες συντήρησης και επισκευής του υδραυλικού – ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του.Συγκεκριμένα, τότε είχαν αντικατασταθεί η αντλία, οι λαμπτήρες των φωτιστικών σωμάτων και όλα των ακροφύσια του «γαλαξία».

Επίσης, συντηρήθηκαν τα υπόλοιπα ακροφύσια, έγινε εσωτερικός καθαρισμός από τα συσσωρευμένα άλγη και το συντριβάνι τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, αλλά δυστυχώς τα προβλήματά του δεν άργησαν να επανεμφανιστούν.

karditsaLive.Net