Η Τετάρτη ήταν μία ημέρα αύξησης του επιβατικού κοινού για το ΚΤΕΛ Καρδίτσας για τους εκτός νομού προορισμούς, αλλά ήταν μία εικόνα κόντρα στο ρεύμα των ημερών και την γενικότερη μείωση των επιβατών.
Ο λόγος της «εξαίρεσης» ήταν το κλείσιμο εκτός των σχολείων και των πανεπιστημίων με τα παιδιά που σπουδάζουν και κατάγονται από την Καρδίτσα να επιστρέφουν στα σπίτια τους και τα παιδιά που σπουδάζουν στην Καρδίτσα να αναχωρούν για τα δικά τους.
Ταυτόχρονα υπήρξε μεγάλη μείωση των επιβατών στα εντός νομού δρομολόγια, επίσης λόγω του κλεισίματος των σχολειών, αφού δεν μεταφέρθηκαν μαθητές από τις διαφορές τοπικές κοινότητες προς τα σχολεία, ενώ, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Λάμπρος Σιατήρας η κίνηση δεν ισορροπήθηκε ούτε λόγω της λαϊκής, αφού ο κόσμος δεν έδειξε διάθεση να κατέβει από τα χωριά στην Καρδίτσα.
Η μείωση βέβαια δεν είναι σημερινή αλλά υπάρχει κλιμάκωση και αφορά τόσο στις εσωτερικές μετακινήσεις, όσο και αυτές στις εκτός νομού. Και όσο αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα τόσο αυξάνεται και η έλλειψη διάθεσης για μετακινήσεις.
Προς το παρόν, μας είπε ο κ. Σιατήρας δεν θα υπάρξει μείωση δρομολογίων σε ότι αφορά τους προορισμούς έκτος ορίων ν. Καρδίτσας, ενώ στους εντός διαμορφώνονται στην μορφή που έχουν τις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, άρα δεν θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη.
Η συνέχεια δεν μπορεί να προβλεφθεί και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επανεκτιμάται η κατάσταση.

KarditsaLive.Net