Μονοψήφιος είναι στο ξεκίνημα της Τρίτης και του Ιουνίου, ο αριθμός των νοσηλευόμενων από COVID-19 στο νοσοκομείο Καρδίτσας, επιβεβαιώνοντας και με αριθμούς την αποκλιμάκωση.

Είναι μία θετική εξέλιξη, την οποία είχαμε καταγράψει ως προοπτική στο ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net την προηγούμενη Τρίτη, 25 Μαΐου, όταν οι συμπολίτες που φιλοξενούνταν στα κρεβάτια του νοσηλευτικού ιδρύματος, λόγω της πανδημίας, ήταν 11. 

Πλέον, σήμερα το πρωί, 1 Ιουνίου, ο αριθμός τους έπεσε στους 8, με τους 6 εξ αυτών να νοσηλεύονται στις απλές κλίνες covid και τα άλλα 2 να βρίσκονται σε κρεββάτια της ΜΕΘ COVID-19. Εδώ να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα στην ΜΕΘ ήταν ένα άτομο.

Είναι η πρώτη φορά μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα που πέφτουμε σε μονοψήφιο αριθμό, καθώς η τελευταία φορά που καταγράψαμε, μέσω των εβδομαδιαίων ρεπορτάζ, κάτι ανάλογο, ήταν στις 11 Φεβρουαρίου, όταν και είχαμε 5 ασθενείς στις απλές κλίνες και 2 σε κλίνες ΜΕΘ. Πριν, δηλαδή, 109 ημέρες. Από το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου άρχισε και η μεγάλη άνοδος των νοσηλειών που έφθασε μέχρι τα 66 άτομα.

Η πορεία των εμβολιασμών

Σε ότι αφορά τώρα στους εμβολιασμούς ο Μάιος στο νομό μας έκλεισε έχοντας καταγραφεί ένα σύνολο 54.501 εμβολιασμών. Από αυτούς οι 36.423 αφορούν σε πρώτη δόση και οι 18.657 σε ολοκληρωμένο εμβολιασμό (είτε με 2η δόση είτε με μονοδοσικό εμβόλιο).

Την τελευταία εβδομάδα(από 25 έως 31/5) πραγματοποιήθηκαν 5.627 εμβολιασμοί, όταν την προηγούμενη είχαν πραγματοποιηθεί 5.586. Μία εικόνα που δείχνει ότι υπάρχει ροή και οι πολίτες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα ημερησίως είναι σταθερά πάνω από 900.

Π.Κ. karditsaLive.Net