Στο 20% με 25% υπολογίζεται ότι θα μειωθεί η κίνηση το φετινό Πάσχα στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που συνήθως κορυφώνεται το διήμερο που διανύουμε.
Η τιμή του αρνιού, σε μία αγορά που έχει πλήρη επάρκεια σε ντόπια αμνοερίφια, ξεκινά από 7,5 ευρώ το κιλό και φθάνει μέχρι 8,50, ενώ μισό ευρώ επιπλέον στις προαναφερόμενες τιμές θα πρέπει κανείς να υπολογίζει ότι θα πληρώσει αν επιλέξει να αγοράσει κατσίκι.
Διαφορετικά χαρακτηριστικά
Το βασικό όμως το φετινή περίοδο και καθώς οδεύουμε προς την Κυριακή του Πάσχα, είναι ότι η αγορά, λόγω του προστατευτικού πλαισίου που έθεσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό απέκτησε διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με τις προηγούμενες.
Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με επαγγελματίες της Καρδίτσας και μας έδωσαν το στίγμα στην αγορά αμνοεριφίων και τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.
Το βασικότερο όλων ήταν το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών επέλεξε να αγοράσει μισό αρνί ή και μικρότερα κομμάτια. Ολόκληρο σφάγιο αγόρασε λιγότερο από το 30% των καταναλωτών, ενώ μειωμένη ήταν και η ζήτηση των υλικών για την κατασκευή κοκορετσιού.  Συμπερασματικά το σούβλισμα θα είναι δραματικά περιορισμένο, σε αντίθεση με το ψήσιμο στο φούρνο που θα έχει την τιμητική του.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως σχεδόν στο σύνολο σχεδόν των κρεοπωλείων στην περίπτωση που αγοράζεται ολόκληρο το σφάγιο μειώνεται η τιμή του κιλού κατά μισό ευρώ. Δηλαδή αν αγοράσεις 2 κιλά θα χρεωθεί 8 ευρώ το κιλό ωστόσο ολόκληρο θα κοστίζει 7,5 ευρώ το κιλό.
Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η ομαλή ροή των καταναλωτών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, ο κόσμος που δεν παράγγελνε από νωρίς τον οβελία, συνήθως συνωστιζόταν τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Πλέον και με δεδομένο ότι τα μικρά κομμάτια κρέατος μπορούν εύκολα να συντηρηθούν, υπήρξε κίνηση όλη την Μεγάλη Εβδομάδα.
Μία ακόμα διαφοροποίηση έχει να κάνει με την επιλογή και άλλων ειδών κρέατος που παρουσίασε μία σχετική αύξηση, είτε ως συμπληρωματικά στο αρνί, είτε χωρίς καν αγορά αρνιού, από την στιγμή που αυτό δεν θα μπει στη σούβλα.
Τέλος, τεράστια αύξηση παρουσίασε η παράδοση των παραγγελιών στο σπίτι, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών των κρεοπωλείων της Καρδίτσας επέλεξαν να τους παραδοθούν κατ’ οίκων όσα παρήγγειλαν. Οι επαγγελματίες είχαν προετοιμαστεί γι αυτό και ο κύριος όγκος των παραγγελιών θα διανεμηθεί αύριο Μ. Σάββατο.

KarditsaLive.Net